Hírek

A munkahelyi vezető szervezési intézkedésének fontossága a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés érdekében

A munkahelyi vezető szervezési intézkedésének fontossága a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés érdekében

A címben szereplő téma egy sokkal hosszabb okfejtést és sokkal több rész feladatot-témakört felölelő, s valószínűleg több kötetes leírást is megérdemelne. Nem a teljesség igényével, de mindenképp rá szeretnék világítani egyfajta vezetői szemlélet fontosságára, amely mind a munkáltató, mind a munkavállalók érdekét szolgálja.

Munkahelyi-elsősegélynyújtó-továbbképzés

Munkahelyi elsősegélynyújtó továbbképzés

A munkahelyi elsősegélynyújtó továbbképzés napról-napra fontosabb rohanó világunkban, ahol egyre több kihívással kell szembenéznünk és nem mindig tudjuk kezelni ezeket a kihívásokat. Sajnos a balesetek, a sérüléssel járó tevékenységek nem minden esetben kerülhetők el.

Mustgáz-veszélyei

A mustgáz veszélyei

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya az idei évben is felhívja valamennyi borkészítéssel foglalkozó munkáltató figyelmét a mustgáz veszélyeire és a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

mezőgazdasági_tűzeset_megelőzése

Mezőgazdasági tűzeset megelőzése – összefoglaló

Az elmúlt hetek híradásai számtalan esetben számoltak be mezőgazdasági tüzekről, tarlótüzekről. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint idén 18 mezőgazdasági munkagép gyulladt ki, 41 gabonatábla vagy bála tüzéhez riasztották a tűzoltókat és 53 hektárnyi mezőgazdasági terület égett le.